За нас

Началото

Инициативата „Свободна обиколка в сърцето на Стара Загора“ стартира през юни 2015 година. Тя е плод на месеци обмисляне и планиране, търсене на информация и адаптирането й в специална беседа. На 16 май 2015 година проведохме първата официална обиколка, която уважиха повече от 20 старозагорци на различна възраст с интерес към историята на любимия си град Стара Загора.

В следващите месеци ние подобрихме значително организацията на обиколките, обогатихме беседата и винаги се стремяхме да чуем обратна връзка от гостите. През цялото време се стараехме да достигнем до ума и сърцата на посетителите ни като оставим у тях удовлетворение и жажда за повече знания за историята на Стара Загора. Включихме интерактивни елементи, които направиха Обиколката интригуваща и неповторима. В резултат на това, днес беседата е адаптирана за гости от различни възрасти и националности.

Какво постигнахме през 2015

free stara zagora facts 2015

Посетиха ни множество старозагорци, както и гости от други български градове. Представихме античната история на Стара Загора пред младежи от Англия, Холандия, Португалия, Германия. За нас е еднакво важно да разкрием значимостта на античната история на Стара Загора както на местно, така и на европейско ниво. Включихме се в честването на Международния ден на туризма в партньорство с Туристически информационен център Стара Загора.

Смятаме, че нашата инициатива е уникална и дори нестандартна. Нашето желание е да я подобряваме постоянно и да надграждаме постигнатото ниво. Вярваме, че успехът на всяка Обиколка ни доближава все повече до постигане на крайната ни цел.

Наред с това, в духа на нашата мисия реализирахме и други проекти, които да подпомогнат развитието на Свободна обиколка в сърцето на Стара Загора. С подкрепата на Община Стара Загора създадохме специални издания на Викторина за Стара Загора по повод празника на Стара Загора – 5 октомври и националния празник – 3 март.

Изключително щастливи сме, че екипът ни се увеличава. Към нас се присъединяват младежи от Стара Загора, които допринасят развитието и подобряването на цялата ни инициатива.

Екип

Създатели

Тихомир Рачев и Дамян Тодоров

Благодарим за съдействието на:

Габриела Георгиева, Деляна Славова, Владислав Гунчев, Росица Димитрова, Руслана Бекярова, Никол Маджарова, Валерия Владимировна, Габриела Митева, Магдалена Петкова, Мартин Ангелов, Ивайло Арнаудов, Стела Милкова, Силвия Петкова

Медиите за нас

Малка част от отразяването на нашите проекти в български медии:

Интервю с нас в БНР Стара Загора

Репортаж на ТВ Загора

Стандарт също отрази нашата инициатива

Национална бизнес поща писа за нас

Дарик отрази нашата Викторина за Стара Загора

Резултати от Викторина за Стара Загора пред БНР

Викторина за Стара Загора по повод 3 март в Агенция “Фокус”

По случай беседата ни на 18.02.2018 – Старозагорски новини

По случай беседата ни на 18.02.2018 – Национална бизнес поща

Интервю по БНР Стара Загора относно беседата ни на 18.02.2018

Блиц интервю за Успелите.бг – за нашата инициатива и виждания

Благодарим на всички медии, които отразяват нашето дело и спомагат за популяризиране на мисията ни!